La Cambra de Comerç de Barcelona ha atorgat 180.000€ a cinc projectes turístics sostenibles de les comarques del Berguedà, l’Alt Penedès, el Baix Ebre i l’Alt Empordà.

Des de fa un any el Consorci de Promoció Turística del Penedès forma part del projecte MEDUSA. Un projecte internacional que treballa per l'impuls de turisme actiu i sostenible en destinacions. Aquest projecte és liderat per la Cambra de Comerç de Barcelona i actua amb 4 zones pilot de Catalunya.

s'ha fet pública la resolució de les subvencions del MEDUSA a Catalunya i en el cas del nostre territori, l'empresa guanyadora ha estat Bikemotions, amb una proposta cicloturística pel Penedès, que permetrà fer valdre el servei al cicloturista i la creació de producte entorn les rutes del Penedès360, Via Augusta, Camí del Riu, entre d'altres.

Pel Consorci participar en el projecte MEDUSA, juntament amb la resta d'entitats, és enriquidor i sens dubte una oportunitat més pel turisme en destinació.
Es preveu que el proper mes d'abril, les empreses guardonades comencin a desenvolupar els seus productes seguint el pla d'implementació prèviament elaborat amb el suport i coneixement tècnic de la corporació. Les iniciatives seleccionades responen a la definició de turisme d'aventura de la Adventure Travel Trade Association (ATTA), la qual és una associada del MEDUSA, i defineix el turisme d'aventura "com tot aquell viatge que reuneix almenys dos dels següents tres elements: que es porti a terme en un entorn natural, que inclogui activitat física i/o immersió cultural".

Adjuntem també la nota de premsa que ha publicat Cambra de Comerç de Barcelona

Notícia publicada per la Cambra de Comerç de Barcelona

Descobrir

Llocs d'interès

El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Del 15 de juny al 31 de juliol de 2022
Vilafranca del Penedès
De l'1 al 3 de juliol

Ara és temps de…

Experiències per a tots