L'antic mercat del peix, aquest espai té una doble funció: la d'arxiu i magatzem de tot el patrimoni folklòric relacionat amb la Festa Major de Vilafranca i la de Museu per poder-lo visitar.
Un dels elements identitaris de la memòria col·lectiva és la Cooperativa del pa, construïda entre el 1915 i el 1920, que originàriament era el
L'antic Corral de la Vila, edifici del segle XVIII d’ús ramader i d’economia popular, on als anys vuitanta es va ubicar el Celler de la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, es converteix en l'espai de divulgació d'una varietat de raïm molt important per a la vil·la: la malvasia.
El castell de Piera existeix, almenys, des de finals del segle X. Ubicat en un petit turó, domina la vall del riu Anoia en la seva transició vers el Penedès.
Situat al costat de l’històric mas de la Bardera (S. XIV) un dels més antics de Subirats, es pot contemplar una gran extensió agrícola dominada per la vinya.
La zona del Penedès - Garraf va ser durant molt de temps zona de frontera amb els sarraïns. Aquella va ser una època convulsa i violenta, però
La Torre de Can Pascol és un edifici declarat bé cultural d'interès nacional. Està situat a la banda esquerra de la riera de Marmellar, dalt d'un
elements patrimonials de la Guerra Civil
El Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica està situat al municipi dels Hostalets de Pierola
Olèrdola és un jaciment ocupat des de fa 4000 anys i un parc natural.
La Ciutadella Ibèrica de Calafell és un jaciment arqueològic dels ibers cossetans excavat des de fa poc més de 30 anys
Col·lecció personal de Josep Andreu i Lasserre, l’universal pallasso català Charlie Rivel
Pau Casals (1876-1973) ha estat un dels violoncel•listes més grans de tots els temps.
Una cadira gegant s'aixeca sobre el petit turó de la Malgranada (Torrelavit), un lloc idoni des d'on interpretar la natura, a 360 graus.
És el mes enlairat de tot el Penedès. Està situat a una altura de 781 metres sobre la "dent" del Montmel, que mira de cara al Camp de Tarragona.
L´escultor Apel.les Fenosa (Barcelona 1899 – París 1988) va deixar una obra important, amb centenars de peces realitzades entre França i Catalunya
A l'obra de Cañas hi ha la clau universal de l'Art
Cal Ximet, la casa pairal dels Guimerà, està situada al centre de la vila del Vendrell.
El Museu de Maricel, l'esplendor de l'art en un contenidor únic.
Els traginers van esdevenir durant centúries un dels principals elements dinamitzadors del territori.
La Casa Barral és una antiga casa de pescadors, situada al Passeig Marítim, on hi va viure el poeta i editor Carlos Barral i la seva família
Jaciment ibèric dels segles VII a I AC situat a Avinyonet del Penedès on s'han trobat evidències relacionades amb els inicis de la vinya i el vi al Penedès.
Descobreix l'església i les pintures romàniques de Sant Valentí a Les Cabanyes. Història al cor del Penedès
El Monestir Sakya Tashi Ling, el budisme a terres penedesenques.

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots