Castellví de la Marca

Municipi
castellvidelamarca.jpg

Castellví de la Marca està situat en un entorn privilegiat, només cal sortir a fer una passejada pel municipi per poder gaudir de la naturalesa, tranquil·litat i bellesa dels camps plens de vinya i boscos.

La seva activitat principal és l'agricultura, amb predomini de la vinya, de la qual se n'extreuen vins i caves de gran qualitat en diversos cellers del municipi. Però el municipi no només té vins, caves, cellers i vinyes... també té restaurants, cases de turisme rural, masies emblemàtiques, senders i vies verdes per a ciclistes i caminaires i un patrimoni arquitectònic declarat bé d'interès nacional.

Castellví de la Marca es dispersa en diversos nuclis de població, dels quals La Múnia n'és capital administrativa. El municipi manté el seu caràcter rural, i deu el seu nom a la posició fronterera a la Marca Hispànica.

RUTA DE LES FONTS

Les fonts naturals són un element que ha estat sempre present a Castellví de la Marca. El municipi està ple de fonts que amb el pas del temps s'han anat perdent o modificant, tant per l'acció de la naturalesa com per l'acció humana. És per aquest motiu que algunes d'elles s'han restaurat i s'han recuperat per tal de no perdre un dels recursos naturals del municipi. I d'aquí, la creació d'una ruta que tot passant per algunes de les fonts més emblemàtiques et permet conèixer una mica més Castellví de la Marca.

La ruta inclou: font de la Puça, font del Rei, font de Cal Morgades, font de Ribafort (artificial), font de Cal Noia, font de Cal Olivella, font de Cal Ravella i font de Cal Tessu.

Contacte
Telèfon
938 918 077
Email
marca@diba.cat

  Descobrir

  Llocs d'interès

  Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
  El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
  El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
  L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

  On anar

  Planifica

  Si ho necessites

  Abans de venir, has de saber…

  Què pots fer al Penedès

  Agenda

  Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès
  Basílica de Santa Maria
  6, 13, 20 i 27 d'agost, 3, 10, 17 i 24 de setembre, 1, 8 i 15 d'octubre
  Font-rubí
  8 i 9 d'octubre

  Ara és temps de…

  Experiències per a tots